man. jul 15th, 2024

For dem af jer, der måske allerede kender mig i forvejen kan det ikke komme som den store overraskelse, at jeg er stor fan af country-musikken og alt hvad der dertil hører. Det var også bestemt den primære grund til, at jeg valgte af lave denne hjemmeside – så jeg kunne dele den interesse med den del af den danske befolkning, der ligesom jeg stadig kan trække på smilebåndet af Johnny Cash’s “A boy named Sue” og rocke med på Carl Perkins’ “Blue Suede Shoes”.

Jeg har selv dyrket denne interesse både med guitaren i hånd, men så sandelig også med cowboyhat, støvler og “the whole shebang” for at danse linedance og square-dance bl.a. i gaderne i Nykøbing Mors til den årlige countryfestival – og det kan slet ikke anbefales nok!

Linedance
Linedance er for mig en fabelagtig måde at få sig rørt på og få en masse nye venskaber. Modsat almindelig “pardans” foregår linedance ved at danserne står skulder mod skulder i en lang linie (deraf navnet). Det kan i nogen grad sammenlignes med en deling soldater, der er stillet op klar til parade. Og ligesom soldaterne gælder det også om for danserne, at tingene foregår synkront. Dvs. alle tager venstre fod frem på samme tid, tramper eller klapper samtidig mv.

Når det fungerer godt i en linedance-gruppe, så kan man faktisk kun høre ét klap eller tramp i lokalet – en fantastisk følelse, hvor alle bidrager til fællesskabet på tværs af uddannelse, alder og køn. Fællesskabet er i øvrigt i den grad kodeordet i Linedance. Udover at få sig rørt til god musik, så får man også mulighed for at møde andre ligesindede.

Country-Musik
Hvad er god musik? Hvad er stor kunst? Hvem skal være (smags-)dommer over det? Ikke mig i hvert fald!

Men hvis du er helt spejlblank på hvor du skal starte med at lytte til rigtig god country-musik så kunne gode, gamle Dolly Parton, Johnny Cash og Hank Williams være rigtige gode steder at starte. Shania Twain og Garth Brooks kunne også være glimrende steder at starte.

Disclaimer

By Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *