tirs. apr 16th, 2024

Et solcelleanlæg er en populær størrelse – og efterspørgslen er steget markant de seneste 10 år. Dette hænger sammen med, at solcelleanlæg er blevet billigere, og at både politikerne og forbrugerne er blevet mere miljøbevidste. Et solcelleanlæg er nemlig grøn energi hele vejen igennem. Solcelleanlæg producerer strøm ud fra solens lysenergi – og sparer derfor både din elregning og miljøet for megen besvær. Solens energi er en vedvarende energikilde, der ikke forsvinder eller skader miljøet.

Selvom det er gråvejr og solen ikke skinner ret meget – så kan dit solcelleanlæg sagtens producere strøm. Det er nemlig solindstrålingen, som strømproduktionen afhænger af. Betingelserne for en stor produktion af strøm er selvsagt bedre i sommermånederne, men alle solcelleanlæg er lavet med henblik på at kunne producere strøm året rundt.

En af de helt store fordele ved bedste solcelleanlæg er endvidere, at du har rig mulighed for at koble flere solpaneler på dit solcelleanlæg med tiden. På denne måde får du en højere ydelse og en mindre elregning.

Kræver et solcelleanlæg vedligeholdelse?

Et solcelleanlæg kræver faktisk stort set ingen vedligeholdelse. Du kan sagtens vaske dine solcellemoduler en gang eller to om året – men derudover skal du næsten foretage dig andet.

En god ide er, at tjekke om gennemføringen i dit tag fortsat er tæt – og dernæst efterspænde monteringsmodulerne. En anden god ide er at klippe nærtstående træer, således at de ikke skygger for solpanelerne.

Hvad med mit hus?

Der sker selvfølgelig en del ting med din husstand; både mht. huset pris, prestige og udseende.

Som udgangspunkt kan vi formode, at dit hus stiger i værdi, fordi det bliver mere miljøvenligt, det er selvforsynende langt hen ad vejen og du har store besparelser på din elregning. Hvis du får installeret et korrekt dimensioneret solcelleanlæg, så er du formentlig selvforsynende på årsplan. Og det er noget der batter.

Du skal ikke have godkendelse fra kommunen for at installere et solcelleanlæg – men det skal stikanmeldes. Dette sørger din montør normalvis for, og det skal du således ikke bekymre dig om. Det eneste du skal være opmærksom på, er lokalplaner, fredningsplaner og andre hindringer for opsættelse.

Hvad så med prisudvikling og den forventede levetid?

Solpanelerne holder i 25-30 år, og hvis du er smart, så leder du efter en forhandler, der yder garanti på ydelsen. Dette sikrer, at solcelleanlæggets samlede ydelse ikke falder markant i løbet af solcelleanlæggets levetid.

Vekselretterne er det svage punkt i alle solcelleanlæg – men selv denne inverter holder i +10 år. Vekselretterne er designet til at holde i ca. 20 år – men det er meget normalt, at der går to vekselrettere på solcelleanlæggets levetid. Forventningen er heldigvis, at prisen på vekselrettere fortsat vil falde – således at en eventuel udskiftning om 10-15 år bliver relativt billig.

Prisen på solcelleanlæg er faldet med et gennemsnit på 7 % årligt, de seneste 20 år. Efterspørgslen er steget markant, så producenterne af solcelleanlæg har kunnet udvikle mere effektive og billigere solcelleanlæg. Forventningen er ligeledes, at prisen på solceller fortsat vil falde fremadrettet. I 2011 faldt priserne på solceller markant grundet den gældende finanskrise – men det forventes at disse priser stabiliseres.

Disclaimer

By kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *