tirs. jun 18th, 2024

Min søsters ældste søn, Oliver, der nu er 17 år gammel, har siden sin barndom været noget i retning af familiens sorte får. Allerede som lille var han temmelig ustyrlig i sin opførsel, og det var svært at putte nogen form for fornuft ind i hovedet på ham.

Forældrene var fortvivlede, men på et tidspunkt, da Oliver var 11 år gammel, fik de en forklaring på hans noget særegne opførsel. Han fik nemlig stillet diagnosen ADHD i forholdsvis mild grad, så han med den rette behandling egentlig nok skulle kunne få et ordentligt liv.

Men trods behandling fortsatte han med at være en vild krabat, og forældrenes fortvivlelse blev bestemt ikke mindre, da han på et tidspunkt kom ud i noget snavs sammen med nogle andre knægte, som ikke tog det så højtideligt med lovens bestemmelser.

Så besluttede Olivers far, at drengen skulle have en eller anden sund interesse i det håb, at det kunne holde ham væk fra det uheldige selskab, han var begyndt at komme i. Faren har altid selv været meget interesseret i musik, så da Oliver ikke selv kunne pege på noget, han gerne ville, valgte hans far, at Oliver skulle lære at spille guitar.

Drengen protesterede ikke, for han havde tit beundret musikerne, hvis han for eksempel i fjernsynet så et rockband spille noget af det musik, knægten selv holdt af. Så Oliver og hans far tog i byen for at købe en elektrisk guitar, som det så var planen at koble sammen med de to højtalere, Olivers havde til sit el-piano hjemme i stuen.

Senere erkendte hans far, at det var noget af et lykketræf, at han havde peget på musikken som en mulig interesse for Oliver, for det viste sig, at drengen blev meget bidt af at spille rockmusik. Han fik noget undervisning i guitarspil, men det holdt ikke så længe, for undervisningen handlede vist mest om noget stille musik på en spansk guitar, og det var ikke ligefrem Olivers smag.

Men han øvede sig flittigt, og forældrene var i perioder ved at gå ud af deres gode skind, for drengen havde en tendens til at skrue lige lovlig højt op for højtalerne, så det kunne være en pestilens at opholde sig i huset. De holdt det dog ud, for Oliver var blevet så optaget af sin musik, at han helt opgav omgangen med de knægte, som han tidligere havde haft som kammerater.

En dag for godt et års tid siden mødte Olivers far den spillelærer, der i en kort periode havde givet Olivers undervisning i guitarspil. De sludrede lidt sammen, og spillelæreren fik fortalt, hvilken gavnlig indflydelse, musikken havde haft på Oliver.

Og spillelæreren havde så også foreslået, at Oliver måske også skulle prøve et par andre musikinstrumenter som dem, du kan se her: https://www.danguitar.dk/musikinstrumenter

for det tilfælde, at han en dag blev træt af at spille guitar, men måske så alligevel kunne fastholde sin interesse for musik.

Endnu er det ikke rigtigt blevet til noget med andre instrumenter, for Oliver er begyndt at spille i en rockband sammen med tre andre unge fyre.

Disclaimer

By oliver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *