tors. apr 18th, 2024
Muldvarpe i haven

Muldvarpen er et normalt fænomen indenfor skadedyrssegmentet da de kan komme frem i alle med en græsbelagt have. Du ved at du har besøg af en muldvarp hvis du først ser den, eller dens skud stikker frem i haven. Der kan dog være tale om en mosegris, da de også laver lignende skud og kanaler. Muldvarpen graver disse gange primært i slutningen af efteråret, hvor den forsøger at grave sig til et midlertidigt bo, den kan bruge under vinteren. Perioden hvor i man bekæmper muldvarpen er dog også vigtig, da omgivelserne påvirkes af elementerne, hvilket besværliggør det at bekæmpe muldvarpen året rundt uden de rette midler og den rigtige teknologi.

Billig bekæmpelse

Det er heldigvis ikke tilfældet, for den billigste skadedyrsbekæmpelse det drejer sig om her, da de besidder alle ressourcer til at bekæmpe muldvarpe året rundt. Dette gøres helt uden brug af muldvarpefælder og uden risici for at påvirke bygningen og dens fundament hverken udenfor eller indefra. Der er tilfælde af skadedyr hvor fælder er behjælpelige, såsom ved skægkræ eller klannere som lokkes i limfælder. Muldvarp bekæmpes af enten gaspiller, også kaldet muldvarpegas, eller ved brug af en maskine som pumper kulilte ned gennem de muldvarpeskud der er, og igennem disse spreder sig rundt og ind i kanalerne. Derved for man med stor sandsynlighed sat muldvarpen ud af spil. Det er derudover en klar anbefaling at man tegner sig en serviceaftale for muldvarp og mosegris hvis man døjer med disse.

Det er den bedste løsning

Det er den eneste løsning som med garanti får styr på muldvarpen og det er absolut kritisk at få tegnet denne aftale hvis man bor op til eng, mark eller skov, da muldvarpen hurtigt vender tilbage efter endt behandling i disse områder. Med i denne serviceaftale lægger også det, at man kan vide sig sikker på at muldvarpen ikke vender tilbage næste efterår, hvilket den ellers vil gøre uden regelmæssig efterbehandling. Muldvarpen trives hovedsageligt i god og fugtig jord, som ikke er for koldt eller tørt. Muldvarpen bliver ikke større end 10-15 cm i længden og kan kendetegnes som værende grålige samt at de har omvendte forpoter. Det ses ofte at muldvarpen ikke overlever de frostkolde vintre som vi har disse år, og derfor kan man i nogle tilfælde være midlertidigt sluppet af med skadedyret. Dette er dog hvis den ikke i tide har fået gravet et underjordisk territorium som den kan modstå vinterens kulde i. Til foråret genopbygger de så disse kanaler og tunneler i takt med at jorden optøs hvilket får de tidligere kanalgange til at kollapse.

Disclaimer

By oliver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *