tirs. jun 18th, 2024

Fuldstændig vild oplevelse at se sin 84 år gamle mor tage afsted på intet mindre end en squaredance camp.

Ja det var nok ikke lige det jeg havde forestillet mig, ville blive hendes favorit hobby, dengang jeg for knap 20 år siden, hvor jeg var med til hendes afskedsreception og fest i musiklokalet på den folkeskole, som hun havde undervist på i næsten en menneskealder.

Godt nok noget anderledes end hendes daværende hobby – lystfiskeri. Hun havde, helt fra jeg kan huske det, været bidt af en gal fisker… Både hun og min far tog på tur til Norge i alle de korte skoleferier for at fiske. Selvfølgelig den klassiske laks når de var i sæson, men også Stalling, Fjeldørred den mere specielle fiskeform, isfiskeri. Det var ikke altid de fik fisk med hjem, for det er åbenbart ikke let at fiske, med mindre man har det helt rigtige udstyr. Hvad ved jeg? Faktisk må jeg indrømme at jeg godt ved, at det en jungle med det udstyr, heldigvis er det blevet meget lettere med årene og særligt efter jeg fandt https://onlinefiskeshop.dk/, som har et kæmpe udvalg til alle typer fiskeri.

Nye hobbyer

Nå, men efter min far rundede de 80 år, var det ved at være for meget med de ture og min mor, som ikke var så meget for at tage afsted alene, begyndte at se sig om efter nye hobbyer tættere på hjemmet.

Det skal lige siges at hun er knap ti år yngre end ham og han er i dag er 92. Altså det samme problem havde et par af hendes fiske veninder, så de holdt en slags hobby brainstorm. Det resulterede i rundtur til alle mulige sjove og lidt underlige aktiviteter såsom pottemaling, perle binding, smykke fremstilling, klatring (meget kortvarigt) og bridge.

Her var der bred enighed om at de ikke rigtig passede ind. Men så var det at de stødte på en Square-dancer forening, som udelukkende var en kvindeklub. Genialt koreograferet så kvinderne bare kunne lade manden blive hjemme på divaneseren eller sofaen, mens de alle fik en omgang god motion til kroppen og dejlig countrymusik i ørene.

Nu har jeg så lige afleveret hende, to veninder og deres nyindkøbte hængekøjer på banegårdspladsen. Herfra går turen så simpelthen til en lille tysk flække, hvor de i alt 38 danske damer skal sove under (næsten) åben himmel i nogle dejlige shelters, danse square dance i store lader og nok også drikke en lille øl ind imellem. Ja det lyder jo helt vildt!

Disclaimer

By Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *