man. jul 15th, 2024

Siden dating siderne for første gang så skærmens lys, er der sket en markant udvikling på området, både i forhold til den interne kamp imellem de forskellige udbydere, men også i forbindelse med de rammer, der sættes op omkring selve datinglivet og især i forbindelse med frasorteringen af potentielle partnere.

I starten havde man mulighed for at kunne vælge et par enkle fokusord, man kunne sætte på sin profil om sig selv, dette kunne f.eks. være at man kunne lide udlandsrejser, hvilken musiksmag man havde og andre ting, der er med til at definere, hvem man er som privatperson.

I dag er det dog blevet mere til et problem, når man aktivt sætter flueben ved nogle af disse ting, da flere og flere danskere er begyndt at fravælge potentielle venskaber og kærester ved hjælp af disse. På den anden side set er det blevet nemmere at pejle sig ind på den eneste ene, hvis man f.eks. ved at man ikke kan tolerere rockmusik eller tegnefilm, samtidig kan fluebenet omkring børn være en stor hjælp i forbindelse med at finde den eneste ene. På mange datingsider har man nemlig mere en én mulighed på præcis børneområdet, man kan krydse af at man har børn, ønsker børn eller ikke ønsker børn.

Større muligheder for niche dating gør hverdagen nemmere

Det gode ved niche dating er, at det efterhånden er blevet let som en leg at finde den eneste ene på internettet og derefter planlægge de første møder, således at man kan se om kemien også er der i det virkelige liv. Niche dating sider (find mere info her) findes ikke kun på ens computer, men også på ens tablet og smartphone, hvilket vil sige at man i princippet kan sidde og swipe sig til sin eneste ene på vej til arbejde eller studie i bus eller tog. Sider som Tinder gør det utrolig let, da man her kan kigge på det ene billede efter det andet, og sende et like afsted, hvis man finder noget man synes om – får man så et like tilbage fra vedkommende er den første kontakt skabt.

Dog er der også en bagsige af medaljen, hvilket er at mange i starten ender ud med at blive skuffede, da man unægtelig vil have en tendens til at synes godt om personer, der måske ligger lidt udenfor ens sociale rang, dette kan være i forhold til ens udseende, der er en reel vigtig faktor i datingverdenen, ens sociale status, ens arbejde eller uddannelsesniveau eller endda ens religion. Alle disse faktorer er dem, der spiller ind og rent faktisk definerer niche dating sider (se eksempler her). Der er derfor nogle uskrevne spilleregler man som aktivt søgende efter en date skal være opmærksom på inden man smider det ene like afsted efter det andet. Mange vælger derudover deres niche dates efter parametre, der kan måles eller ses, hvilket gør at den vigtigste faktor, nemlig personligheden, ofte glemmes, hvilket kan føre til virkelig skuffende dates med den udsete.

 

Disclaimer

By steenj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *