tirs. jun 18th, 2024

Et eller andet sted ønsker vi alle, at det igen blev moderne med joggingbukser – for det er altså bare det bedste at have på. Jeg husker tydeligt dengang i min ungdom, hvor det var rigtigt fedt, at have et par løse Adidas joggingbukser på. Sådan forholder det sig ikke mere, men det er trods alt stadigvæk moderne at klæde sig i streetwear.

De fleste streetwear mærker har deres rødder i sportsverdenen – og meget af det tøj der er moderne lige nu, er da også inspireret af sportsverdenen; hvad enten det er sneakers, t-shirts, sweatshirts eller caps. Nogle eksempler kunne være den klassiske Adidas Firebird, den klassiske snapback eller et par old school sneakers. Den atletiske tøjstil har med andre ord vundet indpas i modeverdenen, og langt de fleste klæder sig også i denne slags tøj til hver dag.

Kongen af sportssko

Et af de bedste eksempler på et tøjmærke fra sportens verden, der er blevet en kommerciel succes indenfor streetwear, er Converse Allstar. Der kan næppe være mange mennesker, der ikke kender denne sko – eller som ikke har ejet et par af disse klassiske sneakers. Skoen blev introduceret igennem basketball, og er senere blevet en fast del af mange unges garderobe.

Et andet eksempel på en beklædningsdel vi kender fra sportsverdenen – og som senere hen er blevet en fast del af streetwear bevægelsen – er den klassiske snapback. Du kender det måske også som ’en cap’ eller bare en almindelig kasket. Snapbacken har en lige skygge, og den kommer traditionelt set fra baseball. I ind- og udland er den dog blevet en fast del af tøjmoden, og det lader ikke til at dette ændrer sig.

De unge vil have streetwear

Langt de fleste unge i gadebilledet går rundt i streetwear, og det er da også streetwear, der bliver langet over disken hos både fysiske butikker og webshops. Mange går da også rundt i mærker som Adidas, Converse og Nike uden at tænke over, hvordan sportsmærker har gjort deres indtog på modemarkedet.

Hvad er din holdning til streetwear? Er du en af dem, der dagligt går rundt i klassiske sportsmærker – eller sværger du til den klassiske herremode?

Disclaimer

By kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *